Selecteer een pagina

Christopher Blok: hoe een woordkunstenaar over de Klassieker vertelt

Wie de foto hieronder bekijkt, zie een rug is ‘bedrukt’ met een tatoeage. Een tekst. Een ode aan Feyenoord. Gemaakt door Christopher Blok.

Christopher is een woordkunstenaar en speelt graag met woorden. Bekijk zijn instagram maar en talloze quotes / teksten komen voorbij.¬†Op zijn Youtube kanaal staat op dit moment de volgende video: een ode aan ‘de Klassieker’.

 

Hoe schoon vinden we Rotterdam?

De voortgangsrapportage van ‘Nota Schone Stad’ is uitgebracht. ¬†Interessant voor Rotterdammers, die zich storen aan het zwerfvuil in de straten van de stad. ¬†Wat blijkt?

Er is een toename van het aantal Rotterdammers dat de stad als schoon ervaart. In 2014 lag het percentage op 54%; in 2017 is dit gestegen naar 61%. Zouden de diverse maatregelen dan toch gewenst effect hebben?

Benieuwd hoe u het ervaart!

Glurende camera Rotterdam taboe

Een maand geleden ophef naar aanleiding van een bericht waarin glurende camera’s in billboards werden ontdekt op NS perrons. Wat blijkt nu?

De Rotterdammer hoeft niet bang te zijn. Nu niet. Maar ook in de toekomst niet.

Studerende jongeren uit minima gezinnen; blijft er geld liggen?

Stel je voor dat je als Rotterdamse jongere uit een minimagezin een studie wil doen. De kosten van een studie zijn behoorlijk. Zou dat invloed hebben op de keuze voor een studie? Zou de studie die het liefst gedaan zou worden, daardoor niet gekozen worden?

In 2016 werd de tijdelijke regeling voorziening leermiddelen voor deelnemers uit minimagezinnen daarom van toepassing. Jongeren uit minimagezinnen, die een beroepsopleidende leerweg wilden volgen, zouden hun studiekeuze niet moeten laten afhangen van de schoolkosten. 5 miljoen zou er daarom beschikbaar komen en verdeeld worden over 67 mbo instellingen. ¬†De evaluatie is van deze regeling is inmiddels te lezen in het rapport: Geld mag geen drempel zijn‘.

Een van de partijen in Rotterdam heeft zich verdiept in het rapport. Wat bleek volgens de partij? Er zou geld op de plank blijven liggen. Dat roept vragen op!

Mobike ook in Rotterdam

Deelfietsen in de stad: Rotterdammers zijn er gek op. Of worden er gek van? De Obike in de stad zorgt niet alleen maar voor blije gezichten. Vooral het feit dat ze (misschien alleen voor het gevoel) op de meest onhandige plekken worden neergezet na gebruik. Een punt waar aan gewerkt wordt. Naast de Obike is het echter nu tijd voor een nieuwe speler op de Rotterdamse deelfietsenmarkt.

Welkom Mobike!

Een burger had het goed gezien

In augustus werd een brief verstuurd door een betrokken burger. Kuilen in en kruizen op het wegdek. Dubbel geparkeerd staande voertuigen. Smalle wachthokjes. Heeft u het ook wel eens goed gezien?

Domestikator van Joep van Lieshout toch in Parijs neergezet

Het kunstwerk Domestikator van het Rotterdamse Atelier van Lieshout, is inmiddels toch in Parijs bij het Centre Pompidou aangekomen.

Ondanks de ophef die er was, staat het werk op dit moment bij het museum.

Rotterdamse Dooxs covert Aliyaah

Vandaag kwam ik een een clip van de dames van Dooxs tegen. Een cover van een nummer van Aliyaah die als muziek in de oren klinkt.

Waarom Rotterdam wiet zelf wil kweken

In 2014 kwam het VOC (Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod) met het manifest Joint Regulation op de proppen. Rotterdam zette ook een handtekening onder het manifest.

Een manifest waarin werd gepleit voor de regulering van de productie van  cannabis. Voordelen van de regulering zouden een betere bescherming van de gezondheid van de gebruiker zijn, meer veiligheid in de wijk (denk aan brandveiligheid van illegale wietplantages) en een succesvollere aanpak van de criminaliteit die rondom de softdrugs hangt.

Afgelopen week zette Rotterdam een nieuwe stap in een ‘mogelijk’ veranderend beleid rondom cannabis. Een motie waarin door partijen werd gevraagd om Rottterdam aan te melden in een proef met gereguleerde wietteelt werd aangenomen.

Vindt de Rotterdammer dat een goede zaak?

 

Camera’s in de stad ; waar kan Rotterdam die voor gebruiken?

Een tijdje geleden vroeg een van de Rotterdamse partijen zich af of de beelden van openbare camera’s niet te gebruiken zijn om de vervuilers in Rotterdam aan te pakken. ¬†In de stad is er namelijk nog heel wat te winnen op het gebied van het aanpakken van de vervuiler. Optreden door gebruik van camerabeelden zou misschien wel bijdragen, maar de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de beleidsregels Cameratoezicht maken dat echter niet zo makkelijk.

Diezelfde partij wil nu nog wat meer weten over de camera’s in de openbare ruimte.

Gezien in 010 vraagt zich af: zou de Rotterdammer zelf moeite hebben met het uitlezen van camerabeelden om vervuilers te achterhalen?

Rapport dreigingsbeeld Rotterdam

De Rotterdam die wil weten wat de actuele bedreigingen zijn voor de stad ‘Rotterdam’, kan nu het rapport van de politie inzien. In het rapport ‘Dreigingsbeeld Rotterdam’ van september 2017 wordt een aantal inzichten gegeven.

Ongeveer 100 personen zouden in de afgelopen 4 jaar  in beeld zijn gekomen met betrekking tot radicalisering en terrorisme. Concrete plannen voor plannen voor een aanslag zijn er op dit moment niet. Meer dan de helft van de personen dat vertrok naar Irak of Syrie zou uit Rotterdam komen.

Maatschappelijke discussies over integratie, cultuur, immigratie en religie worden heftiger en kunnen tot spanningen leiden.  Denk in Rotterdam bijvoorbeeld aan de komst van het AZC Beverwaard of de spanningen in de Turkse gemeenschap.

De harde kern van voetbalsupporters, de (anti) zwarte piet demonstraties en veel meer.. het staat allemaal in het rapport.

 

 

 

Documentaire Dirk Kuyt

In het seizoen 2016-2017 werd Dirk Kuyt gevolgd door documentaire maakster Deborah van Dam. Gisteren werd deel 1 op de NPO uitgezonden. Mocht je deel 1 gemist hebben:hij is online te vinden.

Een preview hieronder:

Architectuurprijs Rotterdam : wie gaat er winnen?

De longlist van de Rotterdam Architectuur prijs 2017 is uit. Er staan behoorlijk wat inzendingen op de lijst dit jaar. Vierenveertig stuks.

Liefhebbers van architectuur moeten nog even wachten op de shortlist. De jury gaat zich daar over buigen. Wie blijven er straks kans maken?

Cross Comix Festival in Rotterdam

De naam Robert van der Kroft zal niet bij elke Rotterdammer direct een lichtje doen branden. Liefhebbers van Sjors en Sjimmie zullen hem echter waarschijnlijk wel kennen. Hieronder een fragment met de Rotterdammer:


 

Robert is ook een van de mensen achter het Cross Comix Festival, dat van 19 tot 21 oktober wordt gehouden. Een festival waar  strips, cartoons en kunst samen moeten komen.  Er is een heel programma om te ontdekken. Voornamelijk in de Rotterdamse Schouwburg.

Share This